Carnaval in 2011

Carnaval 2011 heeft ons weer veel gebracht. Het viel dat jaar heel laat in het seizoen namelijk op 6 maart 2011.

Like carnavalvieren op FaceBook

Vier je carnaval en heb je FaceBook, wordt fan van onze fanpage!

In het carnavalsjaar 2011 gaat het carnavalsfeest van start op 6 maart 2011. Deze zondag levert in veel plaatsen de start voor het 3 daagse feest voor het vasten. Dus op 6, 7 en 8 maart 2011 is het carnaval 2011. Maar ga jij ook nog je Party Kostuums kopen? of ga je dit jaar verkleed als bekende ster zoals Michael Jackson of batman?

Carnavalskleding in 2011 hot / not

Het wordt steeds belangrijker om leuk gekleed carnaval te kunnen vieren, ook in 2011. Waar vroeger iedereen een clown of soldaat wilde zijn willen steeds meer mensen iets anders. Zo is voor elk themafeest een passende outfit te vinden. Kortom er is altijd wel verkleed kleding te vinden. De kleding keuzes worden steeds uitgebreider en betaalbaarder. Natuurlijk is het ook leuk om stof te kopen en zelf iets in elkaar te zetten. Lees meer informatie over carnavalskleding en we zien je graag leuk gekleed tijdens het carnaval in 2011.

De trends in carnavalskleding van carnaval 2011

Het carnavalsseizoen begint weer en dat betekent dat vele carnavalsvierders weer na gaan denken over originele carnavalskleding. Waarin steel je tijdens carnaval 2011 de show? Carnavalsspecialist Karnevalswierts geeft inzicht in de trends van carnaval 2011. Opvallende trends die zij merken zijn het doorcombineren met bijpassende accessoires en carnavalskleding voor groepen en duo’s.

Carnavalskleding voor groepen

Het sociale aspect van carnaval komt ook in carnavalskleding naar voren merkt Karnevalswierts.
De eigenaar van de carnavalsspecialist vertelt ons: “Vele groepen en gezelschappen kiezen er tegenwoordig
voor om hetzelfde verkleed te gaan. Met zijn allen in hetzelfde kostuum of in hetzelfde thema.
Een vriendengroep gaat verkleed als compleet een groep piraten en een meidenclub gezamenlijk als engeltjes in sexy jurkjes.”
Een andere opvallende trend dit carnavalsseizoen zijn duopakken. Karnevalswierts ontvangt veel stellen in de winkel die samen een kostuum uitkiezen: “Man/vrouw combinaties verkopen we steeds vaker. Markies met hofdame doet het al jaren goed, maar met carnaval 2011 zet deze trend zich helemaal door. We hebben nu al aanvragen binnen naar de combinaties klassieke piloot met stewardess en jaren zeventig kleding voor hem en haar.”
Tot slot merkt Karnevalswierts op dat carnavalskleding de modewereld volgt. Karnevalswierts ziet aan de kassa veel kostuums aangevuld met een riem en tas in dezelfde kleur of stijl. Een carnavalskostuum is tegenwoordig niet compleet zonder bijpassende tas, centuur of andere accessoire. Voor carnaval 2011 verwacht Karnevalswierts veel van bijpassende carnavalsschoenen.