Carnaval in Den Bosch (Oeteldonk)

Oeteldonk of te wel Den Bosch met de carnaval

Den Bosch en carnaval

Den Bosch is een van de grootste plaatsen waar in Noord-Brabant carnaval gevierd kan worden. Heel het centrum is tijdens deze dagen een groot feest. De velen kroegen zitten goed vol en er wordt heel veel plezier gemaakt in Oeteldonk.

Waarom in Den Bosch carnaval vieren

Kenmerkend voor Oeteldonk, is dat er elke dag een optocht is. Op zondag is er een improvisatieoptocht bij de intocht van Prins Amadeiro. Aan deze optocht doen er vooral eenlingen en kleine groepen mee. Behoudens de antieke brandweerwagen van cv de Jokers, die de officiële afsluiter is van de intocht, worden carnavalswagens niet toegelaten. Op carnavalsmaandag is de grote optocht. Aan deze optocht mogen ook de winnaars van de optochten van Slotgat, Terpersdurp, Zandhazendurp meedoen. Op dinsdag is de kinderoptocht. Deze optocht is soms langer en heeft soms grotere wagens, dan de grote optocht in de omliggende dorpen.

Hotels in Oeteldonk

Wij zijn op zoek naar goede hotels in Den Bosch zodat andere carnavalvierders gemakkelijk kunnen blijven slapen. Help andere carnavalvierders door ons te informeren over de mogelijke hotels. Neem contact met ons op!