Carnaval Rotterdam – Nederlands zomercarnaval

Het feest tijdens de zomer! zomercarnaval in Rotterdam! Gaat u naar het zomercarnaval in Rotterdam? Boek dan een hotel zodat u rustig kan blijven slapen en dus extra lang en onbezorgd kan blijven genieten van het feestgedruis. Bekijk het overzicht van de beste hotel in Rotterdam of de volledige lijst van hotels hier.

Rotterdam en carnaval

Tijdens de carnaval is er in Rotterdam niet zo veel te doen. Waar het in de grote steden onder de rivieren de lichten tot laat aan zijn, slapen de Rotterdammers om zich voor te bereiden op hun feest, het zomercarnaval. In juli komen diverse Braziliaanse, Arubaanse en nog meer Latijnse artiesten de straat op om in Rotterdam feest te vieren. Tijdens de zomercarnaval staat Rotterdam op zijn kop.

De eerste zomercarnaval

De eerste editie van het zomercarnaval was op 4 augustus 1984 in Rotterdam. In 2005 en 2006 kwamen ongeveer 900.000 bezoekers de straatparades met veel dans en muziek bijwonen voor carnaval in Rotterdam, terwijl het Arnhemse Rio aan de Rijn meer dan 150.000 bezoekers trok. Dit is een groot verschil en hiermee was een succes geboren.

Wil jij ook zomercarnaval vieren

Voor meer informatie over het zomercarnaval verwijzen wij je graag door naar de website van het zomercarnaval (www.zomercarnaval.nl) of ga naar onze pagina over het zomercarnaval.